Onderhoud en service

Boudrie Kachels en Haarden adviseert, verkoopt, installeert en onderhoud hout- en gashaarden.

Onderhoudsbeurt gashaarden

Een gashaard heeft weinig onderhoud nodig, maar het is noodzakelijk jaarlijks onderhoud uit te voeren om een veilig gebruik van de gashaard te kunnen garanderen. Het is hierbij van groot belang dat een erkend vakman ieder jaar de gas-technische werking van het toestel controleert en reinigt. Een aanvraag via ons onderhoudsfomulier is een éénmalige dienst en geen abonnement. Uiteraard kunt u ieder jaar en zo vaak als u wilt een onderhoudsbeurt/schoonmaak beurt door ons laten doen. Wilt u gebruik maken van deze dienst ? Vul dan het formulier in en selecteer '' Onderhoudsbeurt''. Wij zullen na uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Algemene onderhoudswerkzaamheden van een onderhoudsbeurt:                     

• Reinigen van de waakvlam en brander;
• Reinigen van de glasruit;
• Controle venturi;
• Controle van de inrichting en eventueel reinigen en opnieuw inrichten;
• Controle glasvezelkoord;
• Controle op gasdichtheid van de haard;
• Controle van de gasdruk;
• Visuele controle vlambeeld en indien noodzakelijk bijstellen;
• Controle veersysteem / raambevestiging;
• Testen van het toestel op de gehele werking.

De werkzaamheden kunnen per toestel verschillen. Vervanging van stijtageonderdelen zijn niet inbegrepen. Deze zijn overigens niet altijd voorradig, maar kunnen normaliter besteld worden en later alsnog vervangen worden. Voorbeelden hiervan zijn; thermokoppel, handzender ( afstandsbediening), ontvanger afstandsbediening en/of bekabeling, gasregelblok, afdichtingskoord, waakvlamset / oxypilot, brandermatje, modulebox, glasruiten. Weet u op voorhand al dat één van deze onderdelen niet meer naar behoren werken, vul dan ''storing'' in bij het aanvraag formulier en vermeld het desbetreffende onderdeel bij de omschrijving.

Storingen en reparaties

Uiteraard kan het een keer voorkomen dat de gashaard of kachel het niet meer doet. De afstandsbediening kan bijvoorbeeld niet meer naar behoren werken. Vaak is dit echter opgelost door de batterijen te vervangen, let hierbij op dat er, zowel bij de afstandsbediening als bij de haard (ontvanger) zelf, batterijen in zitten die leeg of zwak kunnen zijn. Er kan natuurlijk ook iets met de gashaard zelf zijn. Ook dan kunt u het aanvraagformulier invullen, selecteer hierbij ''Storing''. Heeft u de haard recent bij ons gekocht ? Dan vallen de meeste storingen onder garantie, vermeld dit bij de omschrijving.

 

Onderhoud en onderdelen houtgestookte kachels en haarden.

Een houtkachel heeft uiteraard minder techniek en onderdelen dan een gashaard, deze hoeft dan ook niet jaarlijks nagekeken te worden. Wat wel jaarlijks noodzakelijk is bij kachels en openhaarden is het laten vegen van het rookkanaal. Schoorsteenvegen is echter één van de weinige dingen welke niet bij onze werkzaamheden hoort. Zoek een schoorsteenveger bij u in de buurt. Toch heeft ook een houtkachel periodiek onderhoud nodig, denk hierbij aan slijtage onderdelen zoals het binnenwerk of het afdichtingskoord. Deze zijn voor de handige mensen prima zelf te vervangen. De onderdelen kunt u bij ons bestellen en afhalen, laat u het liever door ons doen ? Dat kan natuurlijk ook. Ook voor glasruiten en al het overige werk, kunt u terecht bij ons. Neem contact met ons op.