Contura

Contura hout kachels en haarden

Contura kachels worden zowel ontworpen, ontwikkeld, alsook geproduceerd in Zweden. Elke houtkachel wordt volledig gecontroleerd, voordat deze de fabriek verlaat. De Contura kachels worden geproduceerd bij Nibe in Markaryd in het Zweedse Smaland. Dit is de grootste en modernste producent van kachels in Europa. Om u een indruk te geven: er werken +/- 8000 mensen en heeft een omzet van ongeveer 10 miljard Zweedse kronen. 

Nordic Swan-keurmerk

Contura heeft het Nordic Swan-keurmerk ontvangen. Hierbij worden zware eisen gesteld aan zowel de productie als het gebruik. Ook kan hierdoor het product worden gerecycled zonder verspreiding van giftige stoffen. Een kachel met het San-keurmerk is co2-neutraal doordat de bij een effectieve verbranding van bio-energie gevormde koolstofdioxide in dezelfde mate weer wordt opgenomen via de groei van nieuwe bomen.Ook zit het CE keurmerk op de Contura haarden. Dit geeft aan dat de Contura houtkachels voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Vijf jaar garantie

Als u een complete Contura houtkachel koopt, krijgt u een fabrieksgarantie van vijf jaar. Ook zijn een goede service en de beschikbaarheid van reserveonderdelen tijdens de hele levensduur van de kachel gegarandeerd. 

Schone kachel ruit

De Contura houtkachels kenmerken zich door het fraaie design, de perfecte afwerking en de optimale verbranding. Deze optimale verbranding hebben de Contura houtkachels als ze voluit branden, maar ook op de laagste stand branden ze nog steeds schoon. Dit komt ten goede van de schone ruit, weinig aanslag in de schoorsteen, maar ook het milieu is er enorm mee gediend. De Contura houtkachels worden gemaakt in Zweden. Graag overtuigen wij u van deze perfecte houtkachels door deze brandend aan u te demonstreren in onze showroom.

Welke Contura past bij u?

 De Contura houtkachels zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en formaten. Zo zijn er houtkachels, speksteenkachels, kachels met tegelbekleding en gietijzeren kachels. Ook is er een enorme keuze en variatie in kachels met alleen aan de voorzijde glas, kachel met ook zijruiten, maar ook vele modellen welke 360° draaibaar uitgerust kunnen worden. Dit ook weer in de kleuren grijs of zwart, met eventueel speksteen of keramiek bekleed. bekijk alle Contura houtkachels. Populaire types zijn op dit moment de gietijzeren Contura 52, de met speksteen beklede Contura 35T, de Contura 556 met grote zijruiten, maar ook de compacte Contura 850 met zijruiten. Aan u de keuze.

Meer informatie over de Contura kachels

Wilt u wat meer weten over Contura houtkachels? Breng een bezoek aan de showroom en één van onze Boudrie adviseurs staat voor u klaar bij de keuze van uw haard.

 • Boudrie Kachels en Haarden
 • Thorbeckestraat 80
 • 7577 RB Oldenzaal
 • tel. 0541-799199
 • info@boudrie-kachels-haarden.nl
 • Stuur een e-mail
 • Showroom afspraak maken
 • Wij hebben met onderstaande links de 5 populairste houtkachels van Contura voor u op een rij gezet:

  Contura 556

  Contura 52

  Contura 850

  Contura 35T

  Contura 54