Houtkachels steeds populairder De laatste jaren zijn de houtkachels weer helemaal terug van weggeweest. De steeds hogere prijs van gas zorgt er voor dat steeds meer mensen overstappen naar een houtkachel. De oude houtkachels van vroeger hadden het probleem dat de de meeste warmte de schoorsteen in vloog. Inmiddels is dit probleem verleden tijd. De meeste houtkachels van nu hebben een rendement van maar liefst 80%. Dit ten opzichte van de oude openhaarden welke slechts 10% rendement opleveren.

Houtkachels in allerlei soorten en maten.

Van de zware klassieke vrijstaande houtkachels tot de meest moderne design kachels in allerlei kleuren, soorten en maten. Ook zijn er diverse houtkachels met afwerkingen in speksteen of keramiek. Hierdoor wordt de warmte langer vast gehouden. Daarnaast zijn er diverse soorten inbouw en -inzethaarden. De inzethaarden zijn er in diverse maten en kunnen veelal in bestaande situaties geplaatst worden. Ook de inbouwhaarden met een liftdeursysteem zijn helemaal in trek. Dit zijn inbouwhoutkachels die door middel van een kaderloze ruit omhooggaan, waardoor het dus een openhaard en een houtkachel in één is. Dit nog steeds met een rendement van 80%. Deze haarden kunnen zowel open als gesloten gestookt worden. Een goed voorbeeld hiervan is het vooruitlopende merk Kal-Fire met de Heat Pure serie. Deze kunt u zo laten inbouwen dat het naadloos aansluit in uw interieur.

Contura35T

Besparing

Behalve gezelligheid en de heerlijke warmte van een houtkachel, kan het ook nog eens een flinke besparing oplevering. De besparing hangt af van welk houtsoort er gestookt wordt en met welke kachel. De A-merk houtkachels van merken zoals Hase & Contura staan bekend om hun schone en milieuvriendelijke verbranding. Deze zijn uiterst zuinig in houtverbruik en halen het hoogste rendement. Ook blijven bij deze kachels de ruiten verrassend schoon. Voor de mensen die echt optimaal willen stoken zijn er tegenwoordig zelf kachels welke zijn uitgerust met een speciaal computer systeem die zelf de luchttoevoer regelt en een signaal afgeeft wanneer deze het beste kan worden bijgevuld met hout. Ook deze kunt u bij ons zien branden.

contura54T

Meer informatie ?

Lees meer over het verschil tussen inzet en inbouw houtkachels
De meeste houtkachels zijn brandend te zien bij Boudrie Kachels en Haarden. Voor meer informatie bezoek de showroom aan de Thorbeckestraat 80 in Oldenzaal of neem een kijkje op onze website.

heatpure