Ruil uw oude haard of kachel in !

Bij het inruilen van een oude houthaard,kachel of openhaard (minimaal 15 jaar oud) tegen een nieuwe hout- of gashaard, ontvangt u een inruilpremie van €150,- tot €350,- De premie geldt voor koopovereenkomsten met een datum van 1 januari tot 30 juni 2018.

Met de vervangingsregeling oude haarden kan de eindgebruiker een stimuleringskorting tot wel 350 euro krijgen bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van hoogwaardige hout gestookte kachels, inbouwhaarden en inzethaarden. Ook hoogwaardige gas gestookte haarden en kachels vallen onder deze regeling. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers toegankelijk.

Welke merken komen in aanmerking voor de regeling?

Barbas, Brunner, Dovre, DRU, Has,e Iron Dog, Kalfire, Nestor Martin, Nordic Fire, Olsberg, RENY, Spartherm, Totem, Wanders, Element4, Global Fires. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Nog meer dan 600.000 verouderde openhaarden in Nederland.

De kachel en haarden branche heeft de ambitie om de emissies van haarden en kachels binnen 5 tot 7 jaar met 50% te verminderen. Dit is mogelijk, mits de consument bereid is de oude en grootste boos doener de '' open haard'' in te ruilen voor een moderne haard of kachel (zowel voor hout- als gas) met een hoog rendement. Dit is relatief eenvoudig en in vrijwel elke situatie te realisieren. Het rendement gaat dan van 10-20% naar 65-85% Ook voor kachels van meer dan 15 jaar oud zijn grote verbeteringen mee te behalen.  

Bekijk de Voorwaarden