Alles branders en houtkachels

Helaas, een echte allesbrander voor in huis bestaat niet. Vaak bedoelt men dan een houtkachel. Het is echter niet de bedoeling om er iets anders in te verbranden dan schoon, droog hout. Alleen de overheid beschikt over afvalovens welke ''alles branders'' genoemd kunnen worden.

De brandstoffen

Wie thuis willekeurige brandstoffen gebruikt, belast het milieu meer dan nodig en neemt risico's met zijn veiligheid en gezondheid. Dit van zichzelf en van anderen. Stooktoestellen dienen altijd gestookt te worden met de daarvoor bedoelde brandstof. Denk hierbij aan hout, gas en pellets. Haarden met alternatieve brandstoffen, welke vaak meer voor sfeer dan voor warmte worden gebruikt zijn o.a. : Bio ethanol haarden en elektrische sfeerhaarden. Hiervoor is ook geen afvoerkanaal nodig.

Multi-brandstof kachels

Wel bestaan er (ook binnen het assortiment van Boudrie Kachels en Haarden) zogenaamde Multi-brandstof kachels. Ook wel MF kachels genoemd. Deze kachels zijn zowel geschikt voor de verbranding van houtblokken, als bruinkoolbriketten en kolen. Maar ook in een Multi-brandstofkachel kan en mag u niet alles stoken.

allesbrander