Inspireer en profiteer tijdens de Scandinavische voordeeldagen !

Tijdens deze dagen is er een specialist aanwezig van de Scandinavische houtkachels van o.a Contura én een specialist met een mobiele showroom van de Italiaanse pelletkachels van Nordic Fire. Uiteraard zijn ook de adviseurs van Boudrie Kachels en Haarden aanwezig voor al uw vragen. Wilt u alles weten over hout- gas of pelletkachels én profiteren van diverse aanbiedingen ? Bezoek dan onze showroom:

23, 24 & 25 november

Donderdag van 10.00 tot 20.00 uur

Vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Duurzaam verwarmen

Houtkachel als milieubewust product

Verwarmen op hout is misschien wel de oudste vorm van verwarming dat we kennen. Vuur blijft mensen boeien en daarom blijft het stoken van hout onverminderd populair. Opvallend is dat de term ‘open haard’ veel mensen bijblijft. Tussen de bekende traditionele open haard en de moderne gesloten houtkachel of haard zitten echter grote verschillen. Niet langer wordt het hout in hoog tempo en met een laag rendement verstookt. De moderne gesloten houtkachel is in staat om zoveel mogelijk energie uit de brandstof te onttrekken en daarbij de uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Pelletkachel wint terrein in Nederlandse markt

Naast de bekende houtkachels en haarden wint de pelletkachel aan populariteit. Een pelletkachel is een kleine biomassakachel dat brandt op pellets (geperste staafjes bestaande uit houtsnippers). Omdat pellets veel worden gemaakt van schoon afvalhout is het een relatief goedkope brandstof. Met een pelletkachel stookt u hout met het gemak van een gashaard.

De pelletkachel maakt gebruik van een geavanceerd elektronisch systeem dat altijd zorgt voor een optimale verbranding. Het rendement van een pelletkachel loopt op tot wel 95%! De kachel ontsteekt elektronisch en kan tevens ingesteld worden op basis van tijd en temperatuur. De pellets worden automatisch in de brandkamer gevoerd, en de warme lucht wordt door middel van een ventilator de woonkamer in geblazen.

Tijdens de voordeeldagen is er een specialist van de Ravelli pelletkachels aanwezig met een mobiele showroom en kunt u de techniek live beworderen.