BRUNNER inbouw-houtkachels met liftdeur en draaideur.

Brunner is een merk opzich, zijn gaan niet zoals de meeste fabrikanten mee met de menigte. Zo ziet Brunner af van goedkope productie in Oost-Europa of Azië zoals de meesten dat wel doen. De vuurhaard wordt in Duitsland gemaakt door hoogopgeleide en ervaren specialisten.
Alles wordt in het bedrijf zelf vervaardigd. Zij zijn ervan overtuigd dat enkel wanneer ieder het geheel kent, de ziel en trots van alle medewerkers in het product te vinden zijn, en dat voelt men.

Gietijzer - de beste keuze.

Sinds eeuwen wordt gietijzer gezien als het beste materiaal voor kachels en haarden. Dit waardevol materiaal biedt vele voordelen: gietijzer is stabieler en zet minder uit dan bijvoorbeeld plaatstaal. Bovendien zijn uit gietijzer vervaardigde onderdelen preciezer en minder aan spanning onderhevig. Daarom gebruikt BRUNNER gietijzer voor de bouw van tegelkachels. De onderdelen worden aan elkaar vast geschroefd en niet gelast, wat de spanning nog geringer maakt en de uitwisseling van onderdelen, indien dat ooit nodig zou zijn, vergemakkelijkt

Groots assortiment houthaarden.

Brunner heeft een erg uitgebreid assortiment houthaarden. Veel modellen kunnen zowel met een liftdeur als met een draaideur worden uitgevoerd. Ook de vele opties maken de brunner haarden echt iets speciaals. Deze zijn geheel naar eigen wens in te bouwen. Zo kunt u zelfs kiezen tussen stralingswarmte, convectie warmte, accumulerend of een combinatie hiervan.

Brunner is niet de goedkoopste, en daar zijn ze trots op !

Zoals iedereen weet, heeft kwaliteit zijn prijs. De producten van Brunner zijn inderdaad vaak wat duurder dan vergelijkbare producten. De houtkachels van Brunner zijn heel eenvoudig zijn prijs dubbel en dwars waard. De manier van bouwen, de service, kennis en expertise. maar vooral ook: De kwaliteit

Luisteren naar anderen en ideeën omzetten in realiteit, heeft niets te maken met het sluiten van compromissen, maar alles met het duidelijk stellen van een concept.

Voor U dames:
 • De haarddeur moet gemakkelijk te openen zijn.
 • De ruit moet lang proper blijven.
 • De ruit moet gemakkelijk en eenvoudig te reinigen zijn...
Voor U heren:
 • Mechanische onderdelen moeten degelijk zijn.
 • Alle onderdelen moeten eenvoudig te vervangen zijn.
 • Rendement en uitstoot waarden moeten overtuigen....
Voor U, architecten:
 • De deur liefst zonder kader en eenvoudig.
 • Geen overbodige bedieningsonderdelen of storende handgrepen.
 • Gemakkelijk in te bouwen in een gepleisterde of natuurstenen kachelmantel...
Voor de prijsbewuste klant:
 • Uw wilt een prijsbewuste kwaliteit.
 • Op kwaliteit wordt niet bespaard.
 • Wat iets meer kost, moet ook beter zijn...

De constructie van de Brunner haarden


Liftdeuren met katrollen

Aan beide kanten katrollen, mét kogellagers met een grote omloopstraal voor een zo min mogelijk kabelbelasting. Toch is een kabelbelasting tot maar liefst 670 kg mogelijk. Dankzij de kogellagers schuift de liftdeur geleidelijker, zelfs na jaren stoken.

Easy lift

Een gemakkelijker te gebruiken liftdeur bestaat niet !
Het geheim is een mechanisch systeem voor een stevige en handelbare deur. Bij het openen komt de liftdeur lichtjes naar voren en glijdt vervolgens heel soepel naar boven. Bij het sluiten plaatst de deur zich automatisch tegen de rand van de haard waardoor deze perfect afsluit. Dit wordt o.a. mogelijk gemaakt door het zo genaamde '' S- geleider''. Dit unieke liftdeur-systeem is zeer eenvoudiger te bedienen en waarborgt een perfecte sluiting met een lange levensdeur. Makkelijker en geruislozer bestaat niet en alleen Brunner heeft dit systeem.

Luchtgekoelde, afneembare rvs bedieningshendel met pookfunctie.

Klik-Klack systeem

Het openen en sluiten van de liftdeur is heel eenvoudig. Met slechts een druk op de knop (klik) kan men de ruit volledig openen voor het reinigen. Bij de front haarden kantelt de deur naar voren. Bij een aantal van de front haarden zit sinds kort ook een vergrendelingsclip op. Bij de ronde en hoek- haarden draait de deur naar de zijkant. De binnenkant van de ruit kan nu moeiteloos schoon gemaakt worden. Daarna kan men de deur simpel weg terug drukken (klack) en de deur zit weer in positie en klaar voor gebruik.

Uitgebreide video over het easy-lift en klik-klack systeem bij een front en bij een hoek- haard van Brunner

Het geheim van een heldere ruit

De optimale verbrandingsluchttoevoer in de verbrandingskamer zorgt voor een heldere ruit. Bij de Brunner houtkachels is de luchttoevoer perfect regelbaar. De aangevoerde lucht vormt een soort hete- luchtgordijn voor de ruit, waardoor er zich geen roet- en stofdeeltjes op het glas kunnen vasthechten, hierdoor wordt het vuil worden van de ruit grotendeels voorkomen en blijft de ruit schoon. Mede dankzij het perfect sluitende "easy-lift" deursysteem, wordt het luchtgordijn niet verstoord. Door het "easy-lift"-systeem en het speciale profiel van de deur met afdichtingskoord, blijft een perfecte sluiting gedurende vele jaren gegarandeerd, waardoor er geen lucht tussen de deur en het kachellichaam de brandkamer in wordt gezogen.

Dubbel glas

Bij de front- en tunnel liftdeur-haarden kan optioneel gekozen worden voor dubbel glas in de deur. Hierdoor krijgt u 30 tot 50% minder stralings- warmteafgifte waardoor er in de haard zelf hogere temperaturen behaald kunnen worden. Dat heeft divese voordelen. Er wordt o.a. een hoger rendement behaalt, de ruit blijft langer schoon en er kan gekozen worden voor grotere kachels omdat het minder snel heet word. Dit betekend niet dat deze warmte afgifte verloren gaat, het wordt alleen langzamer en geleidelijker afgegeven. Perfect i.c.m de BSK- ombouwen.

Afdichtingskoord van silicaat

De flexibele afdichtingskoord is bestand tegen temperaturen tot 1000°C. Een voorwaarde voor een duurzaam, luchtdichte afsluiting van de kacheldeur. Het puzzelprofiel is vormvast en stabiel en omdat de liftdeur met het easy-lift systeem met een S geleider naar voren gaat en dan pas sluit, is slijtage van het afdichtingskoord nihil. Tevens zit er in het koord een speciale verende pakking. Waar andere koorden uiteindelijk plat worden en verpulveren zet het koord van Brunner zich uit en weer in. Deze drie factoren zijn allemaal kleine details waar Brunner overal een wel overwogen gedachte achter heeft met kwaliteit als uitgangspunt.

Hoogwaardig binnenwerk van de stookruimte

De bekleding van de verbrandingsruimte bestaat uit vuurvaste chamotte vormdelen die vast gemetseld worden voor een maximale thermische en mechanische belasting.

BSK- ombouwen


Brunner Systeem Kit

Een BSK (Brunner Systeem Kit) bestaat uit een inbouwhaard van Brunner en op maat gemaakte bekledingselementen uit "warmtebeton", die volgens schema op elkaar geplaatst worden. Sneller en voordeliger kan een inbouw- haard niet opgebouwd worden. De BSK ombouwen zijn maatnauwkeurige vormdelen gemaakt van warmtebestendig beton. De componenten zijn zo ontworpen dat de haarden op de kleinst mogelijke plaats opgebouwd kan worden zonder concessies te doen op de functie en veiligheid. De elementen kunnen optioneel in de hoogte worden uitgebreid, eventueel zelfs tot aan het plafond. De ombouw kan in zijn modern ogende betonafwerking gelaten worden, gestuct, gepleisterd of afgewerkt worden met keramiek.

Voorbeeld BSK08 opbouw volgorde.

Accumulerend

Een groot voordeel van de BSK ombouwen is dat het een accumulerende werking heeft. De beton-delen nemen de warmte op en geeft deze vervolgens geleidelijk af door middel van straling. Door smalle gleuven boven in de haardombouw heeft men tegelijk nog profijt van een deel convectie warmte. Zo heeft u het beste van beide werelden.

De BSK ombouwen zijn er voor tunnel, hoek, front en 3-zijdige modellen.

BSK

Bekijk de BSK- systeemhaarden

Brunner - architectuurhaarden


Moderne liftdeurhaarden.

De exclusieve architectuurhaarden zijn liftdeurhaarden met een bijzonder groot glas oppervlakte. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor architecturale oplossingen. Mede door de horizontale verhoudingen van de haarden worden deze veel in designwoningen toegepast en zijn ze erg geliefd door vele architecten. Uiteraard hebben vooral de grotere modellen een relatief hoog vermogen. Hierdoor kan het in de kleinere ruimtes erg snel te warm worden. Bij de front- haarden heeft Brunner hiervoor de optie om te kiezen voor dubbelglas. Hierdoor word de warmte langzamer vrijgegeven.

Kwaliteit of design ?

De haarden geven misschien de indruk dat ze puur op design gemaakt zijn maar het tegen deel is echter waar. Ondanks dat het prachtige haarden zijn, is het de kwaliteit en techniek wat deze haarden zo uniek maakt. Vooral de combinatie van design en de hoogste kwaliteit. Zo blijft, ondanks het grote formaat, de ruit kraak helder. Dankzij de verfijnde verbrandingstechniek is tevens het rendement nog steeds rond de 80% en de uitstoot minimaal. Uiteraard zijn ook de moderne Architectuur haarden uitgerust met het Easy-lift systeem. Het zijn niet de goedkoopste haarden, maar wel de beste !

Brunner KK- Compact haarden


De afkorting KK komt van het Duitse '' Kompakt Kamine'' oftewel compacte haarden. Zoals de naam het al wel doet vermoeden zijn de KK kachels compacte inbouw- houtkachels. Deze kachels zijn één van de meest geplaatste inbouwhaarden. Mede door de perfecte prijs-kwaliteit verhouding en maatvoering. Door zijn afmeting en beperkte vermogen zijn deze perfect voor de gemiddelde woonruimte. Groot genoeg om deze te verwarmen maar compact genoeg voor ook de kleinere ruimtes. De serie bestaat uit een brede keuze aan grotes en glasoppervlaktes. Bovendien kan men kiezen tussen een vlak of rond zichtvenster.

Lift- of draaideur ?

Bij de KK kachels is er de keuze tussen een klassieke draaideur of een moderne liftdeur. Bij enkele modellen is het zelfs mogelijk om de haard uit te rusten met een extra brandwerende deur aan de achterkant, zo kunt u de haard bijvullen of reinigen vanuit bijvoorbeeld de keuken of gang.